Tarczyński wprowadza pikantne wege kabanosy
Producent mięsa i wędlin Tarczyński poszerza swoje portfolio o kolejny roślinny produkt - Pikantne Kabanosy Piri-Piri.
Marka Tarczyński w 2020 roku wprowadziła na rynek linię przekąsek w całości produkowaną z roślinnych składników, sygnowaną hasłem „bez kęsa mięsa”. Teraz do Kabanosa Roślinnego dołącza Kabanos Roślinny Piri-Piri.
Oprócz braku zawartości mięsa, w składzie kabanosów nie znajdziemy konserwantów ani glutenu. Produkt jest całkowicie wegański, a przy jego produkcji nie stosowano GMO. W składzie ma wysoką zawartość białka, witaminy B12, żelaza i błonnika.
– Wiemy, że świat potrzebuje nowych źródeł białka, dlatego odpowiadając na potrzeby naszych konsumentów wprowadziliśmy linię Rośl-Inne, której sukces zaskoczył nawet nas samych. Nie spoczywając na laurach, konsekwentnie rozwijamy ją o nowe produkty, czego efektem jest dzisiejsza premiera Kabanosów Piri-Piri. Stworzyliśmy je z myślą o wielbicielach pikantnych smaków, których duża grupa jest także wśród wegetarian i osób, które ograniczają mięso w swojej diecie. Nowa linia doskonale wpisuje się w misję naszej firmy, mającej na celu inspirowanie do mądrego odżywiania, żeby zmieniać życie na lepsze - mówi Tomasz Tarczyński, członek zarządu oraz dyrektor marketingu i eksportu Tarczyński.
Dołącz do dyskusji: Tarczyński wprowadza pikantne wege kabanosy