Jabłka je 94 proc. Polaków, najlepsze surowe i w postaci soku
94 proc. Polaków w ciągu ostatnich 12 miesięcy spożywało jabłka - wynika z badania ARC Rynek i Opinia.
fot. Shutterstock.com
Ulubione gatunki jabłek wśród Polaków to papierówka, antonówka, lobo, jonagold i malinówka.
Badani najchętniej sięgają po jabłka surowe (83 proc.) oraz sok jabłkowy (74 proc.), a najbardziej cenią w nich polskość (67 proc.), dostępność (66 proc.) oraz zawartość witamin (65 proc.).
Wysoki odsetek osób (80 proc.) wie też, czym jest cydr, ale tylko 32% przyznaje, że w ciągu ostatniego roku choć raz go spróbowało.
Badanie zostało przeprowadzone przez ARC Rynek i Opinia w dniach 1-5 sierpnia 2014 r. metodą CAWI (wywiady internetowe na panelu e-panel) na ogólnopolskiej próbie, N=1000.
Raporty
Dołącz do dyskusji: Jabłka je 94 proc. Polaków, najlepsze surowe i w postaci soku