TBWA PR dla Optima DHA - nowej margaryny od ZT „Kruszwica”
Agencja TBWA PR realizuje działania public relations związane z wprowadzeniem na rynek marki Optima DHA, nowej margaryny produkowanej przez Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica” SA.
Strategia wprowadzenia margaryny na rynek została oparta na promocji prozdrowotnych właściwości produktu. W celu przybliżenia dziennikarzom i konsumentom wpływu kwasu DHA na zdrowie dzieci, dorosłych i osób starszych, do współpracy zaproszono dwoje ekspertów: dietetyka i technologa żywności Annę Jelonek oraz Tomasza Wachowiaka, właściciela Szkoły Pamięci SPW. O właściwościach produktu opowiadali m.in. na spotkaniu związanym z wprowadzeniem produktu na rynek.
Za przygotowanie strategii komunikacji wprowadzenia produktu, organizację spotkania prasowego, koordynację wszystkich działań w ramach akcji oraz media relations odpowiada zespół agencji TBWA PR, którym kieruje account manager Dominika Socha.
Dołącz do dyskusji: TBWA PR dla Optima DHA - nowej margaryny od ZT „Kruszwica”