Burger King rozszerza ofertę roślinnych kanapek
Sieć Burger King wprowadza do oferty Plant-Based Bao Burger – orientalną odsłonę klasycznego burgera w bułce bao. To kolejna propozycja w roślinnym menu marki.

Plant-Based Bao Burger to kanapka z roślinnym wsadem z egzotycznym sosem teriyaki o aromacie pomarańczy. Dodatki to ogórek, pikantna czerwona cebula, roszponka. Całość zamknięta jest w bułce bao.
– Nasza limitowana oferta TeriyaKing spotkała się w zeszłym roku z ogromnym zainteresowaniem, dlatego w tym sezonie proponujemy konsumentom kolejne oryginalne produkty. Azjatyckie inspiracje zdobywają coraz większą popularność, dlatego postanowiliśmy wzbogacić nasze menu o puszystą, delikatną bułkę bao, która doskonale komponuje się z intensywnymi dodatkami – mówi Jerzy Tymofiejew, CEO Burger King CEE.
Zobacz: Kultowy amerykański fastfood zapowiada wejście do Polski
Roślinne menu w Burger Kingu
Plant-Based Bao Burger pojawi się we wszystkich restauracjach Burger King na terenie Polski, przy zamówieniach na miejscu, na wynos i z dostawą do domu już od wtorku 25 marca.
Burger King od 2019 roku rozwija ofertę plant-based, współpracuje przy tym z The Vegetarian Butcher. Dziś sieć oferuje roślinne wersje wielu popularnych pozycji: burgerów Whopper, Royale, Cheeseburger, Double Cheeseburger, Chilli Cheeseburger i Hamburger, a także nuggetsów.
Dołącz do dyskusji: Burger King rozszerza ofertę roślinnych kanapek