SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

Burger King rozszerza ofertę roślinnych kanapek

Sieć Burger King wprowadza do oferty Plant-Based Bao Burger – orientalną odsłonę klasycznego burgera w bułce bao. To kolejna propozycja w roślinnym menu marki. 

Plant-Based Bao Burger to kanapka z roślinnym wsadem z egzotycznym sosem teriyaki o aromacie pomarańczy. Dodatki to ogórek, pikantna czerwona cebula, roszponka. Całość zamknięta jest w bułce bao.

– Nasza limitowana oferta TeriyaKing spotkała się w zeszłym roku z ogromnym zainteresowaniem, dlatego w tym sezonie proponujemy konsumentom kolejne oryginalne produkty. Azjatyckie inspiracje zdobywają coraz większą popularność, dlatego postanowiliśmy wzbogacić nasze menu o puszystą, delikatną bułkę bao, która doskonale komponuje się z intensywnymi dodatkami – mówi Jerzy Tymofiejew, CEO Burger King CEE.

Zobacz: Kultowy amerykański fastfood zapowiada wejście do Polski

Roślinne menu w Burger Kingu

Plant-Based Bao Burger pojawi się we wszystkich restauracjach Burger King na terenie Polski, przy zamówieniach na miejscu, na wynos i z dostawą do domu już od wtorku 25 marca.

Burger King od 2019 roku rozwija ofertę plant-based, współpracuje przy tym z The Vegetarian Butcher. Dziś sieć oferuje roślinne wersje wielu popularnych pozycji: burgerów Whopper, Royale, Cheeseburger, Double Cheeseburger, Chilli Cheeseburger i Hamburger, a także nuggetsów.

Dołącz do dyskusji: Burger King rozszerza ofertę roślinnych kanapek

0 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl