SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

Rusza kulinarno-detektywistyczny program TVP2. Powódź przesunęła jego premierę

W niedzielę 6 października TVP2 pokaże nowy format „Górna półka smaku”, który łączy w sobie elementy programu kulinarnego i powieści detektywistycznej. Nową produkcję Dwójki, promującą Dolny Śląsk, współtworzą szef kuchni Orson Hejnowicz oraz pisarz Marek Krajewski. 

Zdjęcie z planu programu "Górna półka smaku" Zdjęcie z planu programu

“Górna półka smaku” to jedna z jesiennych nowości TVP, która pierwotnie miała zadebiutować na antenie TVP2 pod koniec września. Z uwagi na sytuację powodziową w kraju, start programu realizowanego i promującego region dolnośląski, przełożono na 6 października.

Jak czytamy w opisie “Górnej półki smaku" jest to “program o produktach i tradycjach Dolnego Śląska, pokazujący także znane i mniej znane atrakcje turystyczne tego regionu”. 

Czytaj także: Program Macieja Orłosia zadebiutuje w TVP później

Program, którego reżyserem jest Michał Czerwonka, realizowany jest metodą filmową. Na ekranie zobaczymy kucharza Orsona Hejnowicza, który zajmie się nie tylko przyrządzaniem potraw, ale będzie też odwiedzał z kamerą lokalnych producentów żywności, odkrywał przed widzami tradycje i przepisy z regionu Dolnego Śląska. 

Za Hejnowiczem podąża Marek Krajewski związany z Wrocławiem autor bestsellerowych kryminałów, który jednocześnie pełni rolę lektora w programie. Finałem każdego odcinka będzie wspólne biesiadowanie.

“Górna półka smaku” będzie emitowana w niedziele w popołudniowym paśmie Dwójki o godz. 17:15, począwszy od 6 października. 
 

Dołącz do dyskusji: Rusza kulinarno-detektywistyczny program TVP2. Powódź przesunęła jego premierę

0 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl