Miesięcznik „Pyszne” zamiast dwumiesięcznika „To jest Pyszne”
Wydawnictwo Phoenix Press w środę 2 grudnia br. wprowadza na rynek luksusowy miesięcznik kulinarny „Pyszne”. Zastąpi on dotąd wydawany przez spółkę dwumiesięcznik „To jest Pyszne”.
- Postawiliśmy „na głowie” dotychczasową koncepcję magazynu, więc trudno tu mówić o „odświeżeniu” marki - wyjaśnia Urszula Kaszubowska, dyrektor wydawnicza segmentu czasopism kulinarnych w Phoenix Press.
Ponad 30 proc. redakcyjnej części nowego pisma stanowią poradniki dotyczące tego jak doskonalić umiejętności kulinarne na przykładzie konkretnych potraw.
- Obok wysmakowanych zdjęć i prezentacji potraw silnie koncentrujemy się na praktycznej, użytkowej stronie pisma, ponieważ tego, jak potwierdziły nam badania, potrzebują czytelniczki - mówi Kaszubowska.
Do stałych elementów miesięcznika należą też m.in.: "Domowa piekarnia", "Bohater sezonu" (rubryka o sezonowym produkcie ), "Smakujemy Polskę", (dział promujący polskie produkty regionalne ), dział podróżniczy „Widelcem po mapie” czy rubryka o słodkościach. W pierwszym numerze redakcja pisze szeroko o Wigilii i potrawach świątecznych.
„Pyszne” ukazuje się w objętości 132 stron, nakładzie 50 tys. egz. i w cenie 6,99 zł. Dostępne jest również w wersji na urządzenia mobilne i tablety.
Wprowadzeniu tytułu na rynek towarzyszy kampania reklamowa w telewizji (TVP1, TVP2, TVN, Polsat, stacje tematyczne) oraz w radiu (RMF FM i RMF Classic).
Pismo „To jest pyszne” zadebiutowało na rynku w 2007 roku jako wydanie specjalne „Świata Kobiety”. Początkowo było kwartalnikiem, potem stało się dwumiesięcznikiem.
Dołącz do dyskusji: Miesięcznik „Pyszne” zamiast dwumiesięcznika „To jest Pyszne”