Lepione & Pieczone - nowa sieć restauracji fast casual dining właściciela Sfinksa
Firma Sfinks Polska wprowadza na polski rynek nową sieć restauracji Lepione & Pieczone z segmentu fast casual dining. Pierwszy lokal otwarto w centrum Łodzi.
Segment Fast casual dining to koncepcja pośrednia między fast foodem a zwykłymi posiłkami serwowanymi w restauracjach. Lokale typu fast casual nie oferują pełnej obsługi stołów, ale posiłki produkowane są z żywności o wyższej jakości niż w lokalach z menu typu fast food, np. z mniejszą ilością zamrożonych lub przetworzonych składników.
W menu Lepione & Pieczone znalazł się szeroki wybór pierogów z wody i z pieca, kasze, tradycyjne polskie podpłomyki, a także pieczone mięsa i ryby. W ofercie są również sałatki dnia podawane w charakterystycznych słoikach, zupa, desery oraz napoje.
Pierwszy lokal Lepione & Pieczone został otwarty przy ul. Piotrkowskiej 89 w Łodzi i jest prowadzony we franczyzie. Restauracja zajmuje powierzchnię ponad 100 m2.
- Nowy koncept Lepione & Pieczone nawiązuje bezpośrednio do charakterystycznych smaków Chłopskiego Jadła łącząc przy tym tradycję z nowoczesnością. Jest to odpowiedź na zmieniające się oczekiwania klientów, szczególnie tych młodszych, którzy z jednej strony chcą zjeść zdrowy, domowy posiłek w wysokiej jakości i niewygórowanej cenie, a jednocześnie zależy im na szybkiej i sprawnej obsłudze. Liczymy, że nowy format przypadnie do gustu klientom tym bardziej, że kuchnia polska to numer jeden na liście gastronomicznych preferencji - tłumaczy Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska.
Firma Sfinks Polska jest właścicielem sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i WOOK.
Dołącz do dyskusji: Lepione & Pieczone - nowa sieć restauracji fast casual dining właściciela Sfinksa