Heinz wprowadza do sprzedaży Mayochup
Firma Heinz wprowadziła do oferty na rynku amerykańskim Mayochup – sos będący połączeniem keczupu i majonezu. O debiucie produktu zdecydowali internauci.
Marketer testował ten produkt wiosną br. na niektórych rynkach azjatyckich. Jak podała firma, ponieważ został tam pozytywnie przyjęty, zdecydowano o wprowadzeniu go do sprzedaży na rynku amerykańskim.
Zanim jednak Mayochup trafił na sklepowe półki na rynku amerykańskim, firma przeprowadziła kampanię marketingową na Twitterze.
Miała formę sondy internetowej, w której internauci głosowali za tym, czy produkt ma wejść na rynek czy nie. Wzięło w niej udział ok. Miliona osób. Blisko połowa z nich opowiedziała się za wprowadzeniem Mayochupu.
Produkt najpierw trafił do sklepow w Brooklynie, Chicago i Culvert City w Kalifornii, bo z tych miejsc było najwięcej internautów głosujących za wprowadzeniem Mayochupu.
Dołącz do dyskusji: Heinz wprowadza do sprzedaży Mayochup