Hanna Lis rusza z blogiem kulinarnym
Hanna Lis zaczęła blogowanie w serwisie NaTemat.pl, którego pomysłodawcą i współwłaścicielem jest jej mąż Tomasz Lis. Dziennikarka zapowiada, że będzie pisać o kuchni i gotowaniu.
Pierwszy wpis na swoim blogu Hanna Lis zaczyna od zrelacjonowania swojego powrotu do pracy w telewizji. Dziennikarka od 7 maja prowadzi bowiem główne wydanie „Panoramy” w TVP 2 (więcej na ten temat). „Plotki o mojej obecności w NaTemat.pl, jako jedne z nielicznych, były prawdziwe, ale cóż... odwlekło się. Musiało trochę poczekać, bo byłam skupiona na tym, żeby sobie przypomnieć, ‘jak to się robi w newsroomie’. Nawet nie na ekranie, ale właśnie w newsroomie” - pisze Lis.
>>> Związkowcy z TVP: chore zarobki Hanny Lis. Zarząd: Lis tworzy wizerunek
Następnie dziennikarka deklaruje jednak, że poza pracą ma zainteresowania jak typowa kobieta prowadząca dom. „Kręci mnie lodówka, garnki, noże, piec, kuchenka. To pewnie nie jest szczególnie ‘sexy’ i może nie przystaje dziennikarce newsowej, ale kocham gotować” - stwierdza. I zapowiada, że jej blog będzie właśnie o tym: „O gotowaniu. O zapachach, kolorach, fakturach. O przełamywaniu monotonii, przekraczaniu granic, o zabawie z kuchnią”. Przypomnijmy, że rok temu Lis miała prowadzić swój program kulinarny w TVN Style, do czego ostatecznie nie doszło (przeczytaj szczegóły).
>>> Tomasz Machała: co dalej z NaTemat.pl?
Hanna Lis deklaruje, że na swoim blogu nie będzie opisywać „kuchni molekularnej, z trzygwiazdkowych restauracji Michelina”, tylko „proste przepisy, których warunkiem powodzenia jest dobry, świeży produkt”. Po czym przedstawia przepis na włoskie danie pesto trapanese, do tekstu dodając zrobione przez siebie zdjęcia.
Dołącz do dyskusji: Hanna Lis rusza z blogiem kulinarnym
Nie ma to jak budowanie własnej marki ;)