fasolka po bretonsku w sloikach
2010-07-22 08:05:58 - jacenty
Gotowałem ją na wiele sposobów i zawsze było smacznie
,jednakże kiedy umiesciłem ją w słoikach i zagotowałem to po paru
dniach
,mimo iż stała w lodówce popsuła się.
Domyślam się że jeden ze składników sosu to powoduje
Doradźcie proszę jak zrobic zeby po wyjęciu jej ze słoika po paru
dniach ,nadal było smacznie i to bez konserwantów
Pozdrawiam
Jacek
Re: fasolka po bretonsku w sloikach
2010-07-22 08:52:13 - Panslavista
news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yqj.googlegroups.com...
Użyj swojskiej kiełbasy. I konserwy z mięsem trzeba trzy razy pasteryzować.
Re: fasolka po bretonsku w sloikach
2010-07-22 09:05:20 - Ikselka
> jacenty
> news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yqj.googlegroups.com...
>
> Użyj swojskiej kiełbasy. I konserwy z mięsem trzeba trzy razy pasteryzować.
Lepiej zamrozić.
Re: fasolka po bretonsku w sloikach
2010-07-22 09:32:20 - Panslavista
Ikselka
news:1qztd9ft3l08r$.1skns11ibcnv9$.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 22 Jul 2010 08:52:13 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> jacenty
>> news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yqj.googlegroups.com...
>>
>> Użyj swojskiej kiełbasy. I konserwy z mięsem trzeba trzy razy
>> pasteryzować.
>
> Lepiej zamrozić.
Zależy jakie powierzchnie magazynowe posiada. Czy to dom z piwnicą czy
spiżarką, czy tylko ślepa kuchnia w blocku. I podblatowa
chłodziarko-zamrażarka. Ja tam wolałbym trzymać worek wysuszonej fasoli
Piekny Jaś w zamrażarce. I kiełbasę wysuszoną osobno.
Re: fasolka po bretonsku w sloikach
2010-07-25 00:23:42 - Dlugasxx
> Dnia Thu, 22 Jul 2010 08:52:13 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> jacenty
>> news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yqj.googlegroups.com...
>>
>> Użyj swojskiej kiełbasy. I konserwy z mięsem trzeba trzy razy pasteryzować.
>
> Lepiej zamrozić.
>
Dolaczam sie do porady. Lepiej zamrozic. Inaczej sie bedzie psuc.
Re: fasolka po bretonsku w sloikach
2010-07-25 21:25:25 - lemonka
Użytkownik Dlugasxx
news:i2epgu$lmt$2@inews.gazeta.pl...
> On 7/22/2010 12:05 AM, Ikselka wrote:
>> Dnia Thu, 22 Jul 2010 08:52:13 +0200, Panslavista napisał(a):
>>
>>> jacenty
>>> news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yqj.googlegroups.com...
>>>
>>> Użyj swojskiej kiełbasy. I konserwy z mięsem trzeba trzy razy
>>> pasteryzować.
>>
>> Lepiej zamrozić.
>>
>
> Dolaczam sie do porady. Lepiej zamrozic. Inaczej sie bedzie psuc.
Ja tam wolę, kiedy się psuje normalnie. Żadnego psucia inaczej!
Re: fasolka po bretonsku w sloikach
2010-07-26 00:39:03 - Ikselka
> Użytkownik Dlugasxx
> news:i2epgu$lmt$2@inews.gazeta.pl...
>> On 7/22/2010 12:05 AM, Ikselka wrote:
>>> Dnia Thu, 22 Jul 2010 08:52:13 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>
>>>> jacenty
>>>> news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yqj.googlegroups.com...
>>>>
>>>> Użyj swojskiej kiełbasy. I konserwy z mięsem trzeba trzy razy
>>>> pasteryzować.
>>>
>>> Lepiej zamrozić.
>>>
>>
>> Dolaczam sie do porady. Lepiej zamrozic. Inaczej sie bedzie psuc.
>
> Ja tam wolę, kiedy się psuje normalnie.
> Żadnego psucia inaczej!
Czyli zjeść od razu! - tylko psucie w jelicie grubym jest normalne!
:-PPP
Re: fasolka po bretonsku w sloikach
2010-07-22 16:52:41 - lemonka
Użytkownik jacenty
news:a909591e-26e1-434e-893f-3edaef53c7af@w12g2000yqj.googlegroups.com...
Doradźcie proszę jak zrobic zeby po wyjęciu jej ze słoika po paru
dniach ,nadal było smacznie i to bez konserwantów
Po paru dniach od wyjęcia ze słoika to ci się wszystko zepsuje, a żeby nie
psuło się w słoikach to trzeba gotować co najmniej 3 razy przez pół godziny
co 24 godziny. Albo raz a dobrze wstawic w zakręconym słoiku do szybkowara
na 30 minut.