Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2010-11-25

A A A POLEĆ DRUKUJ

Smak wspomnień z McCain – ziemniaczki Golden Wedges

Śpiewy przy ognisku, grillowanie i niezapomniany smak pieczonych ziemniaków. Oto wspomnienie letnich i jesiennych wieczorów, i wspólnych chwil spędzanych z przyjaciółmi. Teraz wystarczy zaledwie 20 minut, aby w zaciszu własnego domu, rozkoszować się wyjątkowym smakiem pieczonych ziemniaków. Firma McCain, lider produktów mrożonych w Europie, wszystkim smakoszom proponuje ziemniaczki Golden Wedges.

Podczas zimowych wieczorów często wracamy wspomnieniami do wakacyjnych i weekendowych spotkań z przyjaciółmi. Jak w ten chłodny czas przenieść się nad jezioro, poczuć się jak przy ognisku lub przy grillu gdzie w towarzystwie przyjaciół cieszyliśmy się piękną pogodą i pysznymi pieczonymi ziemniaczkami? Golden Wedges od firmy McCain to prawdziwe grube cząstki świeżych ziemniaków ze skórką, których aromatyczny smak przypomni wakacyjne ognisko. Możesz je bez trudu przygotować w domowym piekarniku. Wystarczy zaledwie 20 minut! Ziemniaczki Golden Wedges idealnie komponują się z sosem BBQ i grillowanym mięsem. Nadadzą również wakacyjnego uroku pieczonemu mięsu, kotletom schabowym czy rybie z grilla. Ziemniaczki Golden Wedges można też przygotować na grillu, dzięki czemu plenerowa impreza zyska na uroku.

Jak przygotować ziemniaczki Golden Wedges?

1.      W piekarniku

Rozgrzać piekarnik do 220°C (używając funkcji termoobiegu 200°C). Zamrożone frytki rozłożyć płasko na blasze. Nie dodawać żadnego tłuszczu. Piec na środkowym poziomie piekarnika przez ok. 20 minut aż do uzyskania jasnozłotego koloru frytek. Nie przyrumieniać za bardzo! Zalecamy przewrócić frytki na drugą stronę po upływie połowy czasu pieczenia.

2.      We frytownicy:

Rozgrzać olej do 175°C. Zamrożone frytki smażyć przez około 3-4 minuty aż do uzyskania jasnozłotego koloru. Nie przyrumieniać za bardzo! Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

3.      Na patelni:

Rozgrzać niewielką ilość tłuszczu na patelni. Zamrożone frytki rozłożyć
płasko na patelni i smażyć na średnim ogniu do uzyskania jasnozłotego koloru frytek. Nie przyrumieniać za bardzo!

 

Propozycja podania 

Czosnkowe Kartofelki Golden Wedges

Składniki dla 4 osób:
  • 750 g McCain Golden Wedges
  • 2 główki czosnku
  • 1 przyprawa do ziemniaków
  • 1 słodka papryka w proszku
  • 5 łyżek oliwy

Przygotowanie:

1.      Rozłożyć na blasze jedną warstwę zamrożonych McCain Golden Wedges.

2.      Podzielić czosnek na ząbki, ale nie obierać za skórki (czosnek świetnie obiera się po upieczeniu). Ząbki czosnku ze skórką ułożyć na blasze pomiędzy McCain Golden Wedges.

3.      Wymieszać przyprawę do ziemniaków z papryką i oliwą. Posmarować tak przygotowaną oliwą ziemniaki i czosnek. Zapiekać w piekarniku 200°C przez 15-20 minut.

Czas przygotowania: poniżej 30 minut

 

Golden Wedges a la Wirginia

Składniki dla 2 osób:
  • 8 plastrów bekonu
  • gałązki rozmarynu
  • 1 paczka McCain Golden Wedges 750 g
  • 1 mały pomidor
  • 150 g twarożku kremowego (o niskiej zawartości tłuszczu)
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

1.      Rozgrzać piekarnik (elektryczny do 225oC, z termoobiegiem 200°C).

2.      Plastry bekonu przeciąć w poprzek.

3.      Umyć rozmaryn, osuszyć i pokroić na 16 kawałków.

4.      Owinąć plasterkiem bekonu dwa zamrożone Golden Wedges i 1 kawałek rozmarynu. Wyłożyć na blachę i piec na środkowym poziomie ok. 20 minut.

5.      Przygotować dip: umyć pomidory i pokroić w drobną kostkę, twarożek wymieszać z parmezanem i pietruszką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przybrać pokrojonym w kostkę pomidorem. Golden Wedges podawać z dipem parmezanowym.

Czas przygotowania: 30-60minut





Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS