SzukajSzukaj
dołącz do nasFacebookGoogleLinkedinTwitter

Jakie spożycie drobiu w Polsce na osobę?

Spożycie drobiu wzrosło o 2,8% do ok. 25,5 kg na osobę w 2011 r. Z kolei w tym roku może sięgnąć poziomu 26,0 kg, ocenia Krystyna Świetlik z Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej (IERiGŻ).

„Wzrostowi konsumpcji drobiu sprzyja fakt, że jest on i pozostanie nadal tańszy niż wieprzowina" - powiedziała „Rzeczpospolitej" Świetlik. To właśnie ten rodzaj mięsa jest według niej narażony na spadek popularności w naszym kraju.

Dołącz do dyskusji: Jakie spożycie drobiu w Polsce na osobę?

0 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiekz postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl