Pieczywo a medycyna
2011-08-11 22:29:26 - Stokrotka
bakterie, pszetrwalniki, grzyby, pleśnie, pierwiotniaki.....
Wymieniane są konkretne szczepy, łacińskie nazwy, i że są szkodliwe.
np
www.piekarnie.pl/info.php?page=art_biokonserwacja
www.chlebdomowy.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=11:mikroflora-zboz-i-maki&catid=5:zdrowotne&Itemid=19
Ponieważ jednak artykuły takie są zwykle na www dotyczącym wyrobu pieczywa
nie ma tam zestawu dolegliwości jakie mogą być po zjedzeniu
niespełniającego norm pieczywa, czy czegokolwiek zrobionego ze złej mąki,
albo źle pszehowywane itp.
Gdzie można znaleźć objawy ?
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
reforma.ortografi.w.interia.pl/