Konserwa
2010-12-13 22:37:09 - zyx
Witam.
Jutro poraz ktorys bede mial znow swieza wieprzowinke w ilosci 100 kg.
Zazwyczaj poza schabami, karkowkami, lpatkami itd itp czyli miechem co
jakas nazwe posiada, z reszty kombinowalem jakis smalec lub mieso
mielone. Teraz chcialbym z tego, w wekach jakis, zrobic konserwy. Tylko
moje pytanie - przyprawy. Mam dwa przepisy gdzie posilkuja sie tylko
sola, pieprzem i czosnkiem. Jakos mi to za biednie. Ale calkiem mozliwe,
ze sie myle. W koncu nigdy tego nie robilem. Posiadacie moze w swoich
zbiorach jakies sprawdzone przepisy ?
pozdr
zyx
Re: Konserwa
2010-12-14 14:01:11 - zbigniew
Użytkownik zyx
news:ie63m6$qjh$1@inews.gazeta.pl...
>
> Witam.
>
> Jutro poraz ktorys bede mial znow swieza wieprzowinke w ilosci 100 kg.
> Zazwyczaj poza schabami, karkowkami, lpatkami itd itp czyli miechem co
> jakas nazwe posiada, z reszty kombinowalem jakis smalec lub mieso mielone.
> Teraz chcialbym z tego, w wekach jakis, zrobic konserwy. Tylko moje
> pytanie - przyprawy. Mam dwa przepisy gdzie posilkuja sie tylko sola,
> pieprzem i czosnkiem. Jakos mi to za biednie. Ale calkiem mozliwe, ze sie
> myle. W koncu nigdy tego nie robilem. Posiadacie moze w swoich zbiorach
> jakies sprawdzone przepisy ?
>
> pozdr
> zyx
zobacz na stronę wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=50
tam jest dział konserwy i ludzie daja swoje sprawdzone przepisy, często z
nich korzystam
P>
Re: Konserwa
2010-12-14 14:38:46 - flower
news:ie7pqi$q6b$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik zyx
> news:ie63m6$qjh$1@inews.gazeta.pl...
> >
> > Witam.
> >
> > Jutro poraz ktorys bede mial znow swieza wieprzowinke w ilosci 100 kg.
> > Zazwyczaj poza schabami, karkowkami, lpatkami itd itp czyli miechem co
> > jakas nazwe posiada, z reszty kombinowalem jakis smalec lub mieso
mielone.
> > Teraz chcialbym z tego, w wekach jakis, zrobic konserwy. Tylko moje
> > pytanie - przyprawy. Mam dwa przepisy gdzie posilkuja sie tylko sola,
> > pieprzem i czosnkiem. Jakos mi to za biednie. Ale calkiem mozliwe, ze
sie
> > myle. W koncu nigdy tego nie robilem. Posiadacie moze w swoich zbiorach
> > jakies sprawdzone przepisy ?
> >
> > pozdr
> > zyx
>
> zobacz na stronę wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=50
> tam jest dział konserwy i ludzie daja swoje sprawdzone przepisy, często z
> nich korzystam
Jedna z najfajniejszych stron, na którą zupełnie nie zaglądam z powodu
makabrycznego interfejsu.
--
Żałuj za dowcipy, synu!
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
Re: Konserwa
2010-12-15 11:46:30 - zbigniew
Użytkownik flower
news:4d077331$0$20991>>
>> zobacz na stronę wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=50
>> tam jest dział konserwy i ludzie daja swoje sprawdzone przepisy, często z
>> nich korzystam
>
> Jedna z najfajniejszych stron, na którą zupełnie nie zaglądam z powodu
> makabrycznego interfejsu.
>
to błąd, bo to najlepsze przepisy ( sprawdzone) jakie można znaleźć w
intenecie
wygląd strony to sprawa drugorzędna, zupełnie bez znaczenie, w tym
konkretnym wypadku
P>
Re: Konserwa
2010-12-15 12:55:31 - flower
news:iea6a2$qul$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik flower
> news:4d077331$0$20991>>
> >> zobacz na stronę wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=50
> >> tam jest dział konserwy i ludzie daja swoje sprawdzone przepisy, często
z
> >> nich korzystam
> >
> > Jedna z najfajniejszych stron, na którą zupełnie nie zaglądam z powodu
> > makabrycznego interfejsu.
> >
>
> to błąd, bo to najlepsze przepisy ( sprawdzone) jakie można znaleźć w
> intenecie
> wygląd strony to sprawa drugorzędna, zupełnie bez znaczenie, w tym
> konkretnym wypadku
Nie chodzi o wygląd, ale przeszukiwanie. Miliardpincet stron z przepisami,
żadnego spisu alfabetycznego, itp itd.
--
Żałuj za dowcipy, synu!
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
Re: Konserwa
2010-12-15 16:16:36 - Ikselka
> Użytkownik flower
> news:4d077331$0$20991>>
>>> zobacz na stronę wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=50
>>> tam jest dział konserwy i ludzie daja swoje sprawdzone przepisy, często z
>>> nich korzystam
>>
>> Jedna z najfajniejszych stron, na którą zupełnie nie zaglądam z powodu
>> makabrycznego interfejsu.
>>
>
> to błąd, bo to najlepsze przepisy ( sprawdzone) jakie można znaleźć w
> intenecie
> wygląd strony to sprawa drugorzędna, zupełnie bez znaczenie, w tym
> konkretnym wypadku
Dokładnie.
Moje peklowaniny/wędzonki (właśnie od jakiegoś czasu w beczułkach, w
piwnicy) dzięki tej stronie są takie, jak powinny.
A jutro jadę po mięsko na kiełbasę. Mój przepis to kompilacja przepisów z
wędlinydomowe.pl. Może w tym roku zrobię kiełbase lisiecką...