ser smazony
2011-01-25 12:49:02 - PC
podczas smazenia?
Re: ser smazony
2011-01-25 13:48:04 - medea
> ma ktos patent na panierowanie sera zoltego tak aby nie wyplywal z panierki
> podczas smazenia?
Żółtego to nie, ale taki camembert- o ile jest w całości - to nie wypływa.
Ewa
Re: ser smazony
2011-01-25 13:48:12 - firma hitokazja(wytnij to)@o2.pl
smażyć i to wszystko
Pozdrawiam
Re: ser smazony
2011-01-25 14:39:14 - vcore
> Patent jest prosty ,trzeba ser do panierowania zamrozić i opanierować i
> smażyć i to wszystko
> Pozdrawiam
Dobry sposób, ale raczej tylko przy niewielkich kawałkach sera, bo przy większych to panierka się
spali zanim ser się roztopi.
Ja osobiście do smażenia używam Mazdamera pokrojonego w kostkę 2x2cm, i obtaczam go 3x w jajku i
bułce tartej
Re: ser smazony
2011-01-25 15:07:43 - firma hitokazja(wytnij to)@o2.pl
Pozdrawiam juliusz
Re: ser smazony
2011-01-25 18:31:06 - Karol Wesolowski
można :)
Użytkownik firma
news:ihmlkd$gud$1@news.task.gda.pl...
> Jak pieczesz grubości 1cm lub 1,5 cm to ser zawsze zdązy się roztopić
> Pozdrawiam juliusz
>
>
Re: ser smazony
2011-01-26 08:21:26 - Misiek
Użytkownik Karol Wesolowski
news:ihn1cu$7id$1@news.task.gda.pl...
> Ser Halloumi się nie roztopi! Nie trzeba nawet panierki i grillować też
> można :)
>
> Użytkownik firma
> news:ihmlkd$gud$1@news.task.gda.pl...
>> Jak pieczesz grubości 1cm lub 1,5 cm to ser zawsze zdązy się roztopić
>> Pozdrawiam juliusz
I odpowiadac POD postem tez trzeba
Re: ser smazony
2011-01-26 09:07:53 - Misiek
Użytkownik Karol Wesolowski
news:ihn1cu$7id$1@news.task.gda.pl...
> Ser Halloumi się nie roztopi! Nie trzeba nawet panierki i grillować też
> można :)
>
> Użytkownik firma
> news:ihmlkd$gud$1@news.task.gda.pl...
>> Jak pieczesz grubości 1cm lub 1,5 cm to ser zawsze zdązy się roztopić
>> Pozdrawiam juliusz
I odpowiadac POD postem tez trzeba
Re: ser smazony
2011-01-26 09:34:49 - Aicha
> Ser Halloumi się nie roztopi! Nie trzeba nawet panierki i grillować też
> można :)
Ale żółty można zrobić z oleju, a halloumi już nie bardzo :)
--
Pozdrawiam - Aicha (aluzyjnie)
Re: ser smazony
2011-01-26 01:27:08 - Dariusz K. Ładziak
> Patent jest prosty ,trzeba ser do panierowania zamrozić i opanierować i
> smażyć i to wszystko
Dokładnie tak samo jak kotlety de volaille.
I od razu na dosyć głęboki, mocno rozgrzany tłuszcz żeby panierka z obu
stron się ścięła zanim środek rozmarznie.
--
Darek
Re: ser smazony
2011-01-26 19:13:42 - czeremcha
wrote:
> I od razu na dosyć głęboki, mocno rozgrzany tłuszcz żeby panierka z obu
> stron się ścięła zanim środek rozmarznie.
O ile mam dobrego czuja autor wątku nie ma nic przeciwko
rozpłynięciu się sera w środku, a nie chce tylko, żeby ser wypływał.
Czesi robią to znakomicie. Ludek wie, co mówi.
Ania
Re: ser smazony
2011-01-25 14:55:38 - Ludek Vasta
> ma ktos patent na panierowanie sera zoltego tak aby nie wyplywal z panierki
> podczas smazenia?
Panieruje się dwa razy. A smażyć trzeba szybko na dobrze rozgrzanym
tłuszczu.
Ludek
Re: ser smazony
2011-01-25 18:48:45 - Bożena
news:ihmkod$4sk$1@news.onet.pl...
|
| Panieruje się dwa razy. A smażyć trzeba szybko na dobrze rozgrzanym
| tłuszczu.
Dokladnie. Przy takiej panierce nawet rozcięty camembert nie wypływa.
Bożena.