Stimeria w kombiwarze/piekarniku - czy i jak?
2011-02-06 12:04:01 - AGA
Nie mam ani tradycyjnego piekarnika ani kuchenki mikrofalowej,
mam natomiast kombiwar.
Dla tych, którzy nie znają tego urządzenia podam tylko, że w stosunku
do piekarnika różnica polega na tym, że kombiwar umożliwia szybkie
pieczenie, natomiast w stosunku do kuchenki mikrofalowej kombiwar
umożliwia podrumienianie potraw (takie różnice podane są w opisie
kombiwaru).
Pytanie dotyczy produktu Hortexu o nazwie Stimeria, który wg producenta
powinno się gotować na parze w kuchence mikrofalowej bez rozmrażania.
Czy i jak można taką potrawę przygotować w kombiwarze?
Czy ktoś próbował przygotować taką potrawę w kombiwarze lub przez
analogię w tradycyjnym piekarniku?
Pozdrawiam
AGA
Re: Stimeria w kombiwarze/piekarniku - czy i jak?
2011-02-06 13:36:30 - Krzysztof Tabaczyński
Użytkownik AGA
news:4d4e8021$0$2438$65785112@news.neostrada.pl...
> Witam!
>
> Nie mam ani tradycyjnego piekarnika ani kuchenki mikrofalowej,
> mam natomiast kombiwar.
> Dla tych, którzy nie znają tego urządzenia podam tylko, że w stosunku
> do piekarnika różnica polega na tym, że kombiwar umożliwia szybkie
> pieczenie, natomiast w stosunku do kuchenki mikrofalowej kombiwar
> umożliwia podrumienianie potraw (takie różnice podane są w opisie
> kombiwaru).
> Pytanie dotyczy produktu Hortexu o nazwie Stimeria, który wg producenta
> powinno się gotować na parze w kuchence mikrofalowej bez rozmrażania.
> Czy i jak można taką potrawę przygotować w kombiwarze?
> Czy ktoś próbował przygotować taką potrawę w kombiwarze lub przez
> analogię w tradycyjnym piekarniku?
Nie, nie, Ty będziesz pierwsza.
Sam jestem bardzo ciekawy tego eksperymentu...
Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
Re: Stimeria w kombiwarze/piekarniku - czy i jak?
2011-02-06 14:27:49 - Aicha
>> Pytanie dotyczy produktu Hortexu o nazwie Stimeria, który wg producenta
>> powinno się gotować na parze w kuchence mikrofalowej bez rozmrażania.
>> Czy i jak można taką potrawę przygotować w kombiwarze?
>> Czy ktoś próbował przygotować taką potrawę w kombiwarze lub przez
>> analogię w tradycyjnym piekarniku?
>
> Nie, nie, Ty będziesz pierwsza.
> Sam jestem bardzo ciekawy tego eksperymentu...
Stawiam na to, że wybuchnie :)
Jak do mikrofali, to do mikrofali. Nie ma już normalnych mrożonek?
--
Pozdrawiam - Aicha
wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
Re: Stimeria w kombiwarze/piekarniku - czy i jak?
2011-02-06 18:40:21 - AGA
Ta Strimeria wygląda interesująco z uwagi na ryż.
Nie wiem czy bywają normalne mrożonki o podobnym
składzie. I jak je wtedy przyrządzać? Rozmrozić?
pozdrawiam
AGA
Re: Stimeria w kombiwarze/piekarniku - czy i jak?
2011-02-06 19:01:35 - Aicha
>> Nie ma już normalnych mrożonek?
> Ta Strimeria wygląda interesująco z uwagi na ryż.
> Nie wiem czy bywają normalne mrożonki o podobnym
> składzie. I jak je wtedy przyrządzać? Rozmrozić?
Wrzucić na patelnię. A ryż można ugotować ;) Zresztą te, które
próbowałam, miały jak dla mnie za mało ryżu w stosunku do pozostałych
składników. Ale sprawdź hortex, frostę, nordis, d'aucy, chłodnie olsztyn
(widzę tam jarzyny po indyjsku z ryżem z przyprawą w saszetce)...
--
Pozdrawiam - Aicha
wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku