Zupa
2011-04-03 13:01:20 - Panslavista
Kanie uduszone w sosie własnym na odrobinie tłuszczu i zamrożone.
Baza rosołowa.
Re: Zupa
2011-04-03 14:49:09 - Zakarm
> kaniowa z kluskami kładzionymi.
> Kanie uduszone w sosie własnym na odrobinie tłuszczu i zamrożone.
> Baza rosołowa.
>
>
A skad ty oi tej porze roku kanie wezmiesz ?
Re: Zupa
2011-04-03 15:23:54 - Ikselka
> W dniu 2011-04-03 13:01, Panslavista pisze:
>> kaniowa z kluskami kładzionymi.
>> Kanie uduszone w sosie własnym na odrobinie tłuszczu i zamrożone.
>> Baza rosołowa.
>>
>>
>
>
> A skad ty oi tej porze roku kanie wezmiesz ?
Stąd samąd, skąd ja rydze biorę :-)
Drugie
2011-04-03 15:27:54 - Panslavista
sklepu - różnica olbrzymia).
Re: Drugie
2011-04-03 15:34:15 - Ikselka
> Ziemniaki, schabowy i mizeria z młodych ogórków szklarniowych (ale nie ze
> sklepu - różnica olbrzymia).
Pomidorowa na mocnym rosole wołowym, poledwica saute, ziemniaki, sałata
lodowa ze śmietaną.
Słodyczy bez.
Re: Zupa
2011-04-03 22:32:34 - JaMyszka
> kaniowa z kluskami kładzionymi.
> Kanie uduszone w sosie własnym na odrobinie tłuszczu i zamrożone.
> Baza rosołowa.
Ja też miałam ochotę na grzybową, to zmarznięte maślaki sobie
wrzuciłam do zupy;p
I tu dygam pięknie w podziękowaniu tej dobrej duszy, która tu
zdradziła sposób na świeże grzyby zimą :D
Ech, znajoma nie mogła wyjść z podziwu skąd zimą wzięłam świeże
grzyby;p
Ale fakt, prócz tych zmarzniętych kapeluszy, dodałam jeszcze 2
łyżeczki zmielonych suszonych podgrzybków.
--
Pozdrawiam :)
JM
www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): zwijaj.pl/
Re: Zupa
2011-04-04 08:19:40 - Misiek
Użytkownik Panslavista
news:4d985385$0$2508$65785112@news.neostrada.pl...
> kaniowa z kluskami kładzionymi.
> Kanie uduszone w sosie własnym na odrobinie tłuszczu i zamrożone.
> Baza rosołowa.
Marnotrawstwo kan(i)
TYLKO smazone, najlepiej na balsze, z odrobina maselka. sote (chociaz w
panierce tez sa niezle, ale ciezsze - zbyt duzo tluszczu pija)
Re: Zupa
2011-04-04 09:26:48 - krys
>
> Użytkownik Panslavista
> news:4d985385$0$2508$65785112@news.neostrada.pl...
>> kaniowa z kluskami kładzionymi.
>> Kanie uduszone w sosie własnym na odrobinie tłuszczu i zamrożone.
>> Baza rosołowa.
>
> Marnotrawstwo kan(i)
> TYLKO smazone, najlepiej na balsze, z odrobina maselka. sote (chociaz
> w
> panierce tez sa niezle, ale ciezsze - zbyt duzo tluszczu pija)
Co Ty gadasz...Jakbyś w sezonie co drugi dzień przytargał 20 kapeluszy jak
talerze, to by Ci bokiem te kanie wyszły;-). Ja mam ususzone i starte,
słuyża za aromat grzybowy.
J.