Olej z ryżu
2011-04-15 15:09:25 - Lagod
Na pierwsze oko nieźle się smaży. Rybę np. Niedrogi przy tym, tańszy niż
z winogron.
--
____________________________________________________________MAT_______
Re: Olej z ryżu
2011-04-15 15:28:35 - Witek
> Używacie?
> Na pierwsze oko nieźle się smaży. Rybę np. Niedrogi przy tym, tańszy niż z
> winogron.
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale z pestek winogron ma wyższą
temperaturę dymienia. Z ryżu osobiście używam przy robieniu róznych
wersji chińszczyzny.
Na pewno warto, choćby dla urozmaicenia :-)
Witek
Re: Olej z ryżu
2011-04-15 17:08:26 - Panslavista
Lagod
news:4da84386$1@news.home.net.pl...
> Używacie?
> Na pierwsze oko nieźle się smaży. Rybę np. Niedrogi przy tym, tańszy niż z
> winogron.
Spróbuj z nasion bawełny.
Re: Olej z ryżu
2011-04-15 21:43:49 - Gorzelnia w Pułtusku
news:4da85f8e$0$2436$65785112@news.neostrada.pl...
> Spróbuj z nasion bawełny.
Ja robię olej z pestek agrestu, prasa, bawełna, zajebisty olej wychodzi.
Re: Olej z ryżu
2011-04-23 03:51:51 - kogutek
> UĹźywacie?
> Na pierwsze oko nieźle si� smaşy. Ryb� np. Niedrogi przy tym, ta�szy niş
> z winogron.
>
W ZSRR w Moskwie zawsze stała duża kolejka po mysi olej. W sklepie z napisem
maus oleum go sprzedawali.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> www.gazeta.pl/usenet/