Również oryginalne kolory FRUGO to efekt zastosowanych w poszczególnych napojach owoców bazowych: ciemnych winogron, czarnych porzeczek i wiśni w czarnym FRUGO, kiwi w zielonym, pomarańczy i passiflory w pomarańczowym oraz różowych grapefruitów w napoju różowym.
„Mocno owocowe FRUGO, które oddajemy naszym konsumentom to wyjątkowe i niepowtarzalne smaki, których do tej pory nie było na rynku. To drzemiąca w naturze i w owocach siła, połączona z czystą radością oraz nieograniczoną swobodą i wolnością. To produkt naprawdę dopięty na ostatni guzik. No to co? No to FRUGO!” – powiedziała Paulina Włodarska, Marketing Manager w firmie FoodCare.
Napoje FRUGO wyróżnia dodatek owoców egzotycznych. W czarnym FRUGO dominuje aromat słodkich i orzeźwiających jednocześnie „smoczych owoców” pitahaya. Powstają one z dużych, intensywnie pachnących kwiatów zakwitających wyłącznie nocą na wspinających się po skałach i drzewach kaktusach. Nic dziwnego, że tak egzotyczny owoc dał początek oryginalnemu i niepowtarzalnemu napojowi, jakim jest tajemniczo czarne FRUGO. Odrobinę szaleństwa do zielonego FRUGO wnosi egzotyczne lulo. Ten uprawiany w Andach owoc ceniony jest dla swoich wyjątkowo słodkich i niezwykle soczystych owoców, nazywanych przez Indian małą pomarańczą. We FRUGO pomarańczowym kusi passiflora, owoc, który dzięki niezwykłemu połączeniu egzotycznego aromatu i orzeźwiającego, słodko-kwaśnego smaku sam w sobie stanowi prawdziwy koktajl smaków. Z kolei w różowym FRUGO goryczkę grapefruita łamią egzotyczne grosse lucuma, subtropikalne owoce rodem z Ameryki Południowej, bardzo odżywcze, lekko słodkie i mocno orzeźwiające.
FRUGO dostępne jest na rynku w szklanej butelce o pojemności 250 ml, której wyjątkowy kształt doskonale pamiętamy sprzed lat z równie kultową klikającą nakrętką. Sugerowana cena detaliczna napoju to 1,99 PLN.